Villámgyors kakaós csiga

Emberem anyukája csinált múltkor ilyet, ő mondta hogy ez az a recept amikor túró van a tésztában és keleszteni sem kell, élesztő sem kell stb... és utána leesett hogy én is kipróbáltam már ezt a receptet kb 3 éve, azóta sikerült totálisan elfelejtenem... de hogy miért? rejtély... a tésztáján a túrót egyáltalán nem lehet érezni, mégis annyira puha csigákat kapunk... nem mondja meg az ember hogy nem kelt tésztából vannak.


Hozzávalók:

250 g túró
100 g porcukor
csipet só
1 dl tej
5 ek olaj
250 g liszt
6 g sütőpor

3 ek olaj
4 ek porcukor
2 ek kakaópor

A túrót a porcukorral alaposan elkeverjük, kissé krémes legyen.
Hozzáadjuk a sót, a tejet, az olajat majd a sütőporos liszttel összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a 3 ek olajjal, megszórjuk a porcukor és a kakaópor keverékével.
Feltekerjük, majd kb 2 centis darabokat vágunk a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokon 10 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések