Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/02/25

Fanta torta

Ez a legkedvesebb tortám számomra, mert Anyunak csináltam.
Ő nem igazán édesszájú és kerüli is a fehér cukrot, de ezt a Fanta szeletet annyira szereti, hogy nem is volt kérdés milyen tortát csinálok neki! :)
Óh és majdnem lemaradt egy nagyon fontos infó!! A dekort ismét Ildómtól rendeltem, innen



Hozzávalók:
20 centis tortaformához

Tészta:
3 db tojás
3 ek cukor
0,5 dl olaj
2 ek liszt
1 ek kakaópor
3 g sütőpor


Krém:
250 g zsíros túró
100 g puha vaj
70 g porcukor

Sárga krém:
350 ml Fanta 
1 csomag vaníliás pudingpor
1 ek cukor

Először a tésztát készítjük el.
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat, a cukorral és az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a túrót a porcukorral kicsit krémesre keverjük, hozzáadjuk a puha vajat és alaposan kikeverjük azzal is.
A tésztára kenjük a krémet és 1 órára hűtőbe tesszük.
A Fantás krémhez 250 ml Fantát a cukorral felteszünk forrni, ha felforrt akkor hozzáöntjük a maradék 100 ml Fantával elkevert pudingport és besűrítjük.
A túrós krém tetejére öntjük és hűtőbe tesszük 1 éjszakára. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése