Nyomtatás

Print Friendly and PDF

2017/07/26

Katalán krém

Amikor Barcelonában jártunk sikerült jó pár autentikus ételt megkóstolnunk, kivéve a katalán krémet... 
Így 4 év után jött egy villanásom hogy nekem már pedig katalán krémet kell csinálnom, anélkül nem élet az élet :)))
Villámgyorsan összeállítható desszert, kánikula idején is tökéletes.



Hozzávalók:
4 db kisebb formához

500 ml tej
csipet fahéj
fél lime leve
4 db tojássárgája
50 g cukor
2 csapott ek étkezési keményítő

1-1 ek cukor a tetejére


A tejet a fahéjjal és a lime levével összemelegítjük, de nem forraljuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a keményítővel.
A meleg tejet lassan a tojásos keverékhez öntjük amit közben folyamatosan keverünk.
Visszatesszük a tűzre és besűrítjük.
Megvárjuk míg kihűl és hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tetejére 1-1 ek cukrot teszünk és rákaramellizáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése