Kinder country torta

Ünnepek előtt készült még ez a torta, egy kedves ismerősöm kért meg hogy csináljak a párja 30. szülinapjára egy ilyet.
Harmadszorra készítettem már, de nem lehet megunni szerintem annyira jól néz ki :)
Az eredeti receptet ITT találtam. Egy kis német-magyar szótár és már meg is volt a receptem a kívánt nyelven :)
Kicsit növeltem a csokik számát, hiszen abból sosem elég.


Hozzávalók:
2 db 18 centis formához

Tészta:
3 db tojás
230 g cukor
200 ml olaj
100 ml tej
125 g natúr joghurt
300 g liszt
50 g holland kakaópor
1 csomag sütőpor
csipet só

Krém:
12 db Kinder Country csoki
500 g mascarpone
200 ml habtejszín

Dekor:
150 g étcsoki
2 ek olaj
4 db Kinder Country csoki
puffasztott rizs

A tojásokat egy csipet sóval felverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot.
Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a joghurtot, alaposan elkeverjük majd beletesszük a száraz alapanyagokat.
A masszát igazságosan elosztva két, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Még langyosan levesszük róla a tortaformát és a tetejére állítjuk, ezzel eltüntetjük a púpot a tetejéről.
Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Addig elkészítjük a krémet: a Kinder Country csokikat gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval.
A habtejszínt felverjük és belekeverjük a mascarponés krémbe.
A kihűlt tortalapokat ketté vágjuk.
Egy 10 centi magas tortagyűrűben elkezdjük rétegezni: 
lap-krém-lap-krém-lap-krém-lap.
( Tortagyűrű hiányában a tortaformákat az aljuk nélkül, bekapcsolt állapotban. szigszalagozzuk össze. Kipróbált módszer :) )
A tortát minimum 4 órára de inkább egy éjszakára rakjuk hűtőbe.
Másnap az étcsokit olvasszuk fel az olajjal, kenjük meg vele a torta tetejét, az oldalánál kanállal kicsit le is húzhatjuk a csokit, majd dekoráljuk kedvünk szerint.
Egy csoki a tetejébe, egy az oldalába, a többit daraboljuk fel és szórjuk meg vele a tetejét meg puffasztott rizzsel is.

Megjegyzések